Solsäng

Njut i en solsäng

Sverige är ett land där invånarna verkligen älskar sol. Detta är inte så konstig med tanke på det klimat vi lever i. Vinterhalvåret är inte bara kallt och deprimerande utan också väldigt mörkt. Hösten kan likaså vara mörk, kall och framförallt blöt. När solen tittar fram vill jag helst känna dess strålar mot min hud. Jag vill bli uppvärmd och få i mig mycket D-vitamin som solen innehåller. Att sitta mot en husvägg eller på en sten är underbart och avslappnande. Jag anser dock att det finns ännu bättre sätt att njuta. För att citera min morfar – Varför stå när man kan sitta och varför sitta när man kan ligga?

 

Svart solsäng i konstrotting

Populär solsäng i konstrotting

En solsäng hjälper mig att lösa dessa frågor. Där kan jag ligga i lugn och ro och njuta av livet och solen. Solstolen är alltid trevlig och skön, men i en solsäng kan jag dessutom slumra till en stund. På solsäng.se så kan du få hjälp med att välja bland några av dom vanligaste och populäraste modellerna på solsängar.

Några använder sig av en dagbädd och tycker att det är någonting av det bästa som finns. Så tänkte jag med och sedan upptäckte jag vad underbart och härligt det är med en solsäng. Att i min trädgård få dra fram min solsäng, lägga mig ner och bara lyssna på alla fåglar och vinden i träden, kallar jag för livskvalité. Bättre än så anser jag inte att det kan bli.

Svenskarna är ju lite kända för att resa iväg för att lapa sol. Även vid dessa tillfällen är det en solsäng vid havet som räknas. Att ligga och lyssna på havets vågor och alla de språk som pratas runt omkring är avslappnande. En solsäng innebär inte att jag behöver ligga i solen hela dagen. Att krypa ihop och vila en stund i skuggan i en solsäng är bland de bästa vilostunderna som jag har i mitt liv.

Solsäng / däckstol i furu, passande för uteplatsen bredvid poolen

Snygg designer däckstol i trä, ett alternativ till en solsäng i konstrotting för den som vill ha något speciellt.

Idag stressar vi ofta fram och tillbaka. Vi gör det till jobbet, åker hem och lagar mat, städar samt sköter barn och djur. Innan man vet ordet av är klockan alldeles för mycket och återigen kommer man att få för lite sömn. När morgonen kommer är det dags igen hur trött man än är. Många fastnar i det så kallade ekorrhjulet. Detta sliter på kropp och själ. Känner du som jag igen dig i denna beskrivning? Köp då en solsäng samt en bra bok och passa på att njuta av ditt liv. Ta tillvara på de glimtar av hopp som dyker upp i det vardagliga livet.

En dag i veckan bör man kunna få till egentid. Att enbart rå om sig själv och njuta av det liv som man lever här och nu. Att vila en stund utomhus och återhämta batterierna. Det är en helt fantastisk känsla att bara sträcka ut sig i gräset och njuta. Att titta på molnen och dra fingrarna genom grässtrån. Den underbara känslan brukar snabbt försvinna när en spindel eller fästing kryper upp på mig. Om jag kan, undviker jag nämligen dessa djur helt och hållet. Väljer jag att sola och njuta i en solsäng minskar jag risken ordentligt från att ha fästingar som kryper upp på mig och biter sig fast.

Slappna av i vänners sällskap.

Om jag ska träffa mina väninnor och prata och bara vara, är en träff i varsin solsäng helt suveränt. Avslappnande och trevligt går det att sammanfatta. Det är absolut ingenting som en person behöver göra ensam. Jag tycker att ju fler desto festligare. I och med att det blir en så avslappnande stämning är det kanske också lättare att öppna sig och prata om lite mer känsliga bitar.

Många tror och tänker att detta med en solsäng absolut inte är någonting för just dem. Jag har lyckats lura min sambo att testa för länge sedan. Det är nästan så att jag ångrar det idag. När en solsäng äntligen testas är det svårt att få personen därifrån. Han/hon slappnar av och njuter som aldrig förr. All stress är som bortblåst och livet är som bäst. Till och med en bok används trots att personen knappast läser i normala fall.

Om man ser till detta, går det nästan att påstå att en solsäng är farlig. Den får personer att slappna av och vila till gränser som jag inte trodde var möjliga. Det är väldigt enkelt att somna och väldigt svårt att ta sig upp och iväg. Svårast att komma iväg är om man vet att man kanske ska städa eller rensa rabatter.

Sängen har en magisk dragning och det är som om den hela tiden ropar mitt namn. Ju mer jag slappnar av desto mer eftersatt blir de andra småsakerna som ska göras. Ju tråkigare och större projekt det är desto värre är det. Så skönt och trevligt tycker jag det är att med en bok ligga avslappnad, njuta och läsa. Det är vad jag kallar livet och vad som ger mitt liv den lilla extra guldkanten som behövs. Mer sol, värme och njutning till det svenska folket. Inte bara en dag om året, utan hela sommaren.

Kanske en solsäng är farlig och riskerar att få andra saker att komma i skymundan. Med dagens stressade människor är det så pass vanligt att det är vardag. Därför anser jag att varje möjlighet till vila och återhämtning är perfekt. Jag rekommenderar alla människor att ha en varsin solsäng för att kunna njuta och uppskatta livet lite mer. Allting som kan ge det lilla extra i vardagen är saker som är värda att nämnas. Unna dig själv en möbel där du kan tillbringa flera timmar och öka ditt välmående. Ditt liv är värt att vara underbart. Med en solsäng blir livet mer än underbart.