Soffor

Soffor i hemmet

I ett svenskt vardagsrum så finns det ofta en eller flera soffor. Det har blivit ett vanligt inslag i det svenska folkhemmet. Det finns många olika soffmodeller att köpa och kan dessutom kombineras i mängder med färger och material. När det kommer till att köpa en eller flera soffor så kan det vara ett stort steg, framför allt i en relation. Det är två viljor som ska komma överens samt att en soffa är en stor investering, om man ska köpa sig en ny sådan.

Stiger man som par in på ett möbelvaruhus för att handla soffor så kan man lätt bli överväldigad. Alla dessa soffmodeller kan göra den stabilaste människan snurrig, och har man dessutom inte kommit överens inför inköpet kan diskussioner och konflikter uppstå.

Tips när man ska köpa soffor

Vi låtsas att ett par som ska köpa en eller flera soffor i en möbelbutik. Det är ett par som precis har flyttat ihop och ska köpa den första gemensamma möbeln. Som när det gäller vid alla typer av köp som kräver en hel del pengar så måste man planera så att det inte bli fel. Soffor och dess modeller kan vara en djungel för den oinvigde, och för att undvika detta så måste man skaffa sig kunskap. Det är A och O.

Paret som ska köpa en soffa eller flera måste prata ihop sig innan man åker till affären. Ett bra tips är att använda internet, där finns mycket information att hämta om modeller, priset, omdömen, recensioner osv. När man har kommit överens om rätt soffmodell så blir det mycket enklare att gå till den fysiska affären eller online butiken och välja. Då kan man fokusera på rätt sak och gå förbi soffor som inte är av intresse. Skulle man inte göra det så kan det bli ett stopp vid varje soffmodell, har butiken hundratals soffor kan besöket komma att bli ganska långdraget och tröttsamt.

 

Glöm inte transport av sofforna om du inte handlar online.

Detta är ett misstag som är vanligare än man tror. Allt är frid och fröjd, man har suttit tillsammans och kikat ut rätt soffor på internet genom olika hemsidor och läst om dessa. Sedan har man räknat ut ungefär vilken modell som man har råd med, sedan har resan gått till möbelaffären. Där går man in och inspekterar alla soffor, provsitter och gör sitt val. Men, när man ska bege sig till kassan eller hämta hjälp för att köpa soffan så kommer man på att det saknas en viktig sak, en släpvagn.

Soffor är inte en möbel som man kastar in i bakluckan på bilen, om man inte har en liten lastbil förstås. Nej, det kräver i regel en släpvagn för att transportera hem sin soffa. Glömmer man det, ja då står man där med skägget i brevlådan. En släpvagn kan man införskaffa på lite olika sätt. Här kommer tre tips:

  • Låna, Det är inte helt omöjligt att en familjemedlem eller någon bekant har en släpvagn att låna ut.
  • Hyr från den lokala macken, Nästan alla bensinmackar har uthyrning av släpvagn. Det kan kosta någon hundring för att hyra den i några timmar.
  • Låna av möbelaffären, På en del möbelaffärer kan du få låna en släpvagn helt gratis för dina soffor. Fråga personalen så får du all hjälp du behöver.

Detta är ett problem du slipper helt om du handlar via möbel butiker online då dom löser problemet med leverans hem till din dörr och även retur och upphämtning om du skulle ångra dig och vilja ha en annan modell och returnera den soffan du kar köpt via nätet.