Hörnsoffa

Olika typer av hörnsoffa

Stor grå hörnsoffa i textil med divan.

Hörnsoffa i grått med en divan med armstöd.

Idag finns det numera en hel djungel utav olika typer av hörnsoffor i butiker. En hörnsoffa med konstrotting kan vara något som man borde tänka på ifall man är sugen på att skaffa en soffa för utomhus bruk. Det blir mer och mer vanligt att se hela soffor utomhus och ifall man skaffar en soffa i konstrotting, så kommer man få en soffa som tål det tuffa vädret. Man kan till och med ha den ståendes ute året om, det kan dock vara smart att täcka över den för att den inte ska riskera onödigt slitage.

Den mest klassiska hörnsoffan är väl dock hörnsoffa med divan. Man får här en stor och rejäl pjäs där man kan rymma flera personer samtidigt som man kan ha den alldeles för sig själv där man kan ligga och gotta sig på sin divan. Ett bra val ifall man har en stor familj eller en tilltagen vänkrets som man vet kommer på besök emellanåt. Det är härligt att inte behöva slåss om utrymmet när man är hemma och hälsar på någon och man blir extra glad att kunna njuta i en soffa som har all den plats man behöver.

Det som är smidigt med en hörnsoffa är att man ofta kan plocka ner den i fler delar. När man ska in och ut med den i lägenheter eller hus så behöver man inte bära in hela soffan på en gång. Man plockar enkelt ner den i två eller tre olika delar. I och med detta behöver man inte krångla sig igenom smala utrymmen eller för den delen skada sig när man gör extremt tunga lyft. När man sedan kommit in så kan man i lugn och ro sätta ihop alla delar och få en rejäl och snygg soffa.

Hörnsoffa i Howard modell i grått.

Hörnsoffa i Howard modell med de klassiska svängda formerna och benen.

Hörnsoffa i Howard modell.

En howard hörnsoffa är en annan typ av hörnsoffa där man får det lite mer klassiska utseendet med två stycken stängda slut på soffan. Så istället för en divan får man ännu ett armstöd. Detta blir ett mer klassiskt och stiligt utseende och man får ett rundat höra som ser snyggt ut. Det är helt upp till personen i fråga vad man föredrar och är ute efter. Det finns som sagt en hel del olika typer att välja mellan så det enda som är viktigt är att man hittar något som man själv trivs med och tycker ser bra ut.

En hörnsoffa kan fylla ut ett rum på ett bra sätt och man får en hel del sittplats. Man har en soffa där man kan ligga åt två olika håll vilket kan vara en fördel där man har ett rum som kan kräva detta. Dessutom så finns det en hel del olika storlekar av hörnsoffor. Man kan få en liten hörnsoffa som ändå kan ge rum åt en massa folk. Kanske detta är valet för en student eller ens första lägenhet där man inte har överdrivet mycket plats. Men det finns ju också gigantiska soffor. Man kanske känner att det är dags att verkligen göra ett köp som får ett rum att lyfta. Vissa soffor har verkligen den effekten. Ifall man tittar på hörnsoffor så kommer den effekten fram när soffan blir större och känns otroligt mäktig.

Nästa steg blir väl givetvis priset. Vad kan man räkna med att betala för en hörnsoffa av någorlunda kvalité? En klassisk soffa med bra materiel och bra livslängd borde kosta någonstans runt 5000-6000 kronor. Då får man en soffa som är prefekt för en liten lägenhet och inte det värsta i klassen kanske. Men ändå något att starta med för att sedan ha i ett par år. Ifall man skulle vilja ha något i mellanklassen så lär man behöva kliva upp på 10000 kronor och över. Kanske ett tak på 13000 för att inte överdriva. Det som givetvis spelar roll är vilken budget man själv sitter på.

Vad man kan ha i åtanke är att en soffa är något som man kommer leva med ett bra tag framöver. En investering som man kommer använda en hel del och många år. Då kan det vara klokt att lägga några tusenlappar extra för att få en bra och rejäl soffa istället för att snåla och få en soffa man inte är riktigt nöjd med och kanske kommer byta ut efter något år ändå. Detta kan vara särskilt viktigt när man köper en något större soffa. Det handlar om en hel del pengar oavsett vilken typ av soffa man köper när man kommer upp i storlek.

Det sista man kan ha i åtanke är vilken typ av material man känner för att skaffa. Att skaffa en hörnsoffa i läder, skinn eller något liknande material kan innebära att man kommer behöva underhålla och sköta soffa mycket varsamt medan om man skaffar en soffa i någon sorts tyg kan vara lättare att sköta om och hålla den fräsch. Att ha en tygsoffa är ett relativt enkelt jobb att tvätta och hålla ren. Ifall man skulle råka spilla någon dryck eller liknande så kan man ofta ta av tyget från soffan och tvätta det för hand.

Konstrotting ett tåligt material.

Med en soffa utav rotting som du ska ha utomhus så behöver du inte oroa dig särskilt mycket för att den skulle gå sönder eller få skador. Rottingsoffan är framtagen nästa speciellt för att använda just utomhus och varken värme eller kyla har någon större effekt på materialet.

Svart hörnsoffa i konstrotting med vita dynor, passar på balkong eller utomhus tålig för vänder och vind.

Hörnsoffa i konstrotting för att placera utomhus eller på balkongen.

Det finns ju en hel del återförsäljare utav soffor och det är egentligen bara att börja scanna av utbudet som finns på marknaden. Andrahandsmarknaden är otroligt stor den också och man kan göra rejäla klipp på olika sidor där personer lägger ut sina begagnade soffor till försäljning. Detta ger också en fingervisning av hur bra de olika typer av soffor håller sig i värde och vad man kan begära ifall man skulle vilja sälja sin egna soffa någon gång.