Bäddsoffa

Bäddsoffa – en smart möbel

Bor du trångt och behöver minimera antalet möbler eller bara vill kunna erbjuda en gästsäng utan att behöva ha en riktig extra säng i ditt hem, så är en bäddsoffa vad du söker.

Populära bäddsoffor

Idag finns det en uppsjö av bäddsoffor och modeller men vi vill ändå välja ut några olika modeller som vi kan rekommendera lite extra.

 

Bäddsoffa med divan

klassisk 3 sits bäddsoffa med divan, ligg bekvämt framför tv eller bädda ut till en säng.

Klassisk 3 sits bäddsoffa med divan, erbjuder en komfortabel position framför TV:n men gör även att man dagtid får plats att ligga två st personer om man kan samsas i samma soffa.

Modellen som har blivit extremt populär, bäddsoffan med divan är idag utan tvekan den absolut populäraste modellen och detta av god anledning. Vi kan räkna bort det vanliga, bekväm och erbjuder både sitt och sovplats i och med att det gör de flesta modeller. Här är det divanen som sticker ut (för att vara lite lustig). Divanen möjliggör slappande och liggande i 90 graders vinkel jämfört med en soffa som saknar divan, vilket möjliggör att man kan ligga i rak vinkel mot TV:n när man tittar men även att soffan inte behöver vara alltför stor men ändå erbjuda 2 st liggplatser på dagtid.

Howard Bäddsoffan

3 sits soffa från Howard som går att bädda om till en säng.

3 sits bäddsoffa i Howard modell, något för de moderna designer hemmen.

Howard soffan, klassikern som gjort storstilad comeback i våra svenska allt mer designmedvetna hem finns nu även att få som bäddbar bäddsoffa modell. En fantastisk soffa har blivit ännu lite bättre, vad finns det att inte gilla?

 

 

Bäddsoffan dök upp redan 1889 i de amerikanska hemmen. Allt utifrån behovet från att frigöra utrymme i de redan trånga boenden som var på den tiden. I de svenska hemmen fanns kökssoffan som ett alternativ länge. Kökssoffan gick att dra ut och bädda om allt utifrån behovet som fanns för tillfället. Länge ansågs denna soffa vara en möbel vilken inte var allt för vacker utan snarare rätt ful.

Idag är det inte längre så. Det finns små och stora bäddsoffor i alla olika modeller och prisklasser. En populär och klassisk modell är 3 sits bäddsoffan då den inte tar för mycket plats samtidigt som den erbjuder både sängplats och soffplats. Det går att ta sig till de vanliga möbeljättarna och för en billig peng få sig en bra soffa eller gå till de mer exklusiva ställena och hitta en bäddsoffa.

Det är inte längre bara medelklassen som har sådana möbler i sitt hem, utan också de mer välställda människorna. En länge hatad möbel har blivit både hyllad, älskad och verkligt uppskattad.

För studenten i det lilla utrymmet kan det vara en räddare i nöden. I den lilla studentlyan finns ofta inte plats med både en rejäl säng och en rejäl soffa. Denna kombination gör att på dagarna finns det plats att hänga och titta på TV med vänner men på kvällen kan man sova gott.

Förr i tiden var kanske inte denna möbel så väldigt bekväm. Efter en natt i den var man bredd på att kasta in handduken då ryggen gett upp helt och hållet. Utvecklingen har därför gått framåt här. Oavsett om det är en hård eller mjuk säng, väldigt bred eller smal så finns det något för alla. Ju längre soffa, desto bredare säng så klart. Mät och se hur mycket utrymme just du kan offra.

Oavsett om soffan ska stå på en allmän plats och användas dagligen eller i ett gästrum och användas ibland finns det mycket att välja på. Ska det vara tyg eller läder? Vilken färg och form? Vilken prisklass.

Tygsofforna idag finns i alla möjliga färger och material. Ingen är den andra helt lik. Tröttnar du på just den färg du valt kan du alltid ta av tyget och sätta på ett annat tyg med annat mönster eller färg. Skulle olyckan vara framme och det spills över soffan så är det lika praktiskt nu att bara kunna dra av tyget och kasta in det i tvättmaskinen. Tänk på att kolla tvätt instruktionerna så du inte krymper tyget – det brukar kunna vara lite utmaning utan att det har krympt att få på tyget på soffan.

Vill du hellre ha läder på din soffa så finns det både äkta läder och konstläder att välja på. Det äkta lädret kräver lite mer arbete och omvårdnad. Det behöver smörjas för att mjukas upp ibland och skötas lite, men samtidigt är det väldigt praktiskt. Spiller ditt barn ut sin dricka i soffan är det bara att torka upp. Det finns ingen risk att det sugs in i soffan utan det stöter bara av sig. Tygsoffan är det mindre jobb med, men den där drickan skulle kunna sugas in i tyget och lukten sätter sig gärna kvar. Äkta tyg är dock betydligt mycket dyrare än andra alternativ samtidigt så är hållbarheten så mycket längre.

Är du en sådan person som ibland vill byta färg och form ska du med andra ord satsa på en tygsoffa, där du kan byta ut färgen ibland. En lädersoffa sliter du inte ut i första taget och att försöka hitta argument för att byta ut den kommer att bli svårt.

Oavsett om du behöver en möbel för ditt dagliga bruk eller bara ibland så finns det något för alla. Bäddsoffan är inte längre hård och obekväm att sitta i utan det finns modeller där du direkt sjunker ner och kan somna. Vill du ha en mer stoppad soffa som är lite mer dekoration än för användning är det bara att leta efter det.

Eftersom det finns så många olika människor på jorden finns det också väldigt många olika viljor. Varje vilja har ett egen önskan och därför kommer också det så många olika alternativ på allt som finns vilket också lett till det enorma utbudet av bäddsoffor som finns.

Från början hatade man, samtidigt som älskade kökssoffan eller pinnsoffan där pigan och annat tjänstefolk kunde sova när de inte var uppe för att jobba och tjäna sin älskade herre. Kökssoffan är idag ändå en kär möbel i många hem. Det är inte nya utan gamla som hänger kvar sedan mormor eller mormors mormors tid. Historian följer med men utvecklas samtidigt utifrån det behov som finns i tiden vilken är just nu.

svart klassisk pinnsoffa i björk, passande som kökssoffa i kombination med köksbord och stolar.

Snygg svart klassisk pinnsoffa i björk ett allt vanligare inslag i ett modernt inrett svenskt kök.

Kanske ska du inte ha en soffa i köket där du låter dina gäster sova om det är därför du tänker köpa en bäddsoffa. Sova i os efter pannkakor eller liknande är inte allt för trevligt. En natts sömn är alltid oerhört viktigt oavsett om det är hemma eller hos någon annan. Om du sover hos någon annan brukar det ändå inte vara helt lätt att sova varför det är viktigt att ge dina gäster bästa möjlighet till att sömnen kommer.

Gör ordning ett gästrum eller ha den i vardagsrummet. Bara det finns möjlighet att komma lite avsides och inte bli störd av nattliga toalettbesök eller annat som kan tänkas komma upp i ett hem.

Köp en ny fin härlig möbel och upptäck vilken nytta du kan ha av den härliga bäddsoffan. Det är verkligen att förena nytta med nöje och slippa ha väldigt många olika möbler när det inte alltid finns plats. Praktisk och skön men ändå fin och härlig att se på. Anledningarna är många men vilken är just din anledning?